MÁLNÁS ZEBRATORTA
MÁLNÁS ZEBRATORTA / Latsia
tészta:
3 tojás
6 dkg cukor
10 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 kakaó
Egy tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
Egy másik tálban sütőporos lisztet összekeverjük a kakaóval.
A 2 tál tartalmát összedolgozzuk és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük, hűlni hagyjuk.
krém:
4 tojássárgája
20 dkg cukor
2,5 dl tej
1 citrom leve
10 lap zselatin
75 dkg túró
6 dl tejszín
1 adag gyümölcs
málna egészben és pürésítve
Összekeverjük az első 4 hozzávalót és felfőzzük.
A zselatint beáztatjuk, feloldjuk és a nem teljesen hideg krémhez keverjük.
Beledolgozzuk a túrót, és a felvert tejszínt, majd megfelezzük a krémet.
A felébe keverjük a málnát.
A tésztára tesszük az egész málnaszemeket, és a közepére egy kanál világos krémet, majd rá a málnásat.
Ezt folytatjuk, míg elfogy a krém, magától oszlik majd el.
Behűtve tálaljuk.
|