MARHAHÚS : MUSTÁRMAGOS MARHASÜLT SÜLT ZÖLDSÉGGEL |
MUSTÁRMAGOS MARHASÜLT SÜLT ZÖLDSÉGGEL
MUSTÁRMAGOS MARHASÜLT SÜLT ZÖLDSÉGGEL / Latsia -GI
mentás öntet:
2 dl joghurt
1 marék friss menta
1 lime héja reszelve
1/2 tk só
A hozzávalókat összekeverjük.
sült zöldségek:
1 cukkini
2 sárga paprika
1 ek repceolaj
só, bors
Az olajon a feldarabolt zöldségeket átsütjük pár perc alatt, ízesítjük.
50-60 dkg marhahús
2 fokhagymagerezd
1 tk mustármag
1 tk édesköménymag
1 ek vaj vagy repceolaj
1 tk kurkuma
1 tk chillipor
2 ek friss koriander
só
A vajon / olajon megpirítjuk a mustámagot és az édesköménymagot, hozzákeverjük az átnyomott fokhagymát.
Rádobjuk a húst, lepirítjuk, megszórjuk a kurkumával és a chillivel, puhára pároljuk.
Sózzuk, majd közvetlenül tálalés előtt megszórjuk a friss korianderrel.
A sült zöldséggel, a mentás öntettel, valamint barnarizzsel tálaljuk
|