SERTÉSHÚS : Édes-savanyú húsgombócok tagliatellével |
Édes-savanyú húsgombócok tagliatellével
Édes-savanyú húsgombócok tagliatellével
15 dkg tagliatelle - szélesmetélt
25 dkg darálthús
só, bors, fokhagyma
2 ek mogyoróolaj
15 dkg ananász
1/2 piros színű paprika
1/2 zöld színű paprika
összekeverjük az alábbiakat a szószhoz:
3 ek halszósz
2 ek rizsecet
2 ek mogyoróolaj
5 ek hidegvíz
1 tk keményítő
3 ek barnacukor
A tésztát sós vízben kifőzzük.
A húst a fokhagymával és a sóval-borssal összekeverjük, gombócokat készítünk és a 2 ek olajon átsütjük.
Hozzáadjuk a felaparított paprikákat és az ananászt, átforgatjuk, majd felöntjük a szósszal és jól átkeverjük.
A tésztát az ételre öntjük, átforgatjuk és tálaljuk.
|