Fahéjas almás háromszögek
Fahéjas almás háromszögek
4 tojás
2, 5 dl cukor
5 dl liszt
2 dl olaj
1 kk szódabikarbona
2 tk fahéj
4-5 alma
15 dkg durvára vágott dió
vaj
A lisztben elkeverjuk a szódabikarbonát.
A tojásokat habverővel lazán felverjük, belekeverjük a cukrot, majd fakanállal kevergetve olajjal és a szódas liszttel simára dolgozzuk.
Miközben keverjük fahéjjal ízesítjük és beleforgatjuk a kockacukornyi darabokra összevágott meghámozott almát.
Nagyobb tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a masszat nem túl vastagon belesimítjuk.
Megszórjuk a dióval és nem túl meleg sütőbe / 175 fok / toljuk, majd 20-25 percig sütjük.
Kihűlés után háromszögekre vágva tálaljuk, porcukorral megszórva.
Latsia:
- 3 almát tettem bele, mert annyi volt itthon
- 23 cm-es tortaformában sütöttem, nem nagy tepsiben, így magasabb lett és a sülési idő 40-45 perc volt
|