MARHAHÚSOS GOMBÁS FAZÉK
MARHAHÚSOS GOMBÁS FAZÉK / Latsia
1 ek olaj
1 hagyma
1 zöldpaprika és 1 paradicsom, aprítva
50 dkg marhahús kockára vágva 1 ek pirospaprika
só, bors, kakukkfű
3 ek szójaszósz
2 sárgarépa
2 marék szárított vargánya
3 dl marhahúsleves / kockából
2 dl vörösbor
1 tk keményítő
Az olajon megpároltam a hagymát, rádobtam paprikát, a paradicsomot és a marhahúst, átforgattam, majd megszórtam a fűszerekkel.
Felöntöttem a levessel és a borral.
Rákarikáztam a sárgarépát és megszórtam a gombával, és 10-15 perc alatt kuktában puhára főztem.
Belekevertem a szójaszószt és a pici hideg vízzel elkevert keményítőt összeforraltam és rizzsel tálaltam.
Latsia:
- borjúbúl csináltam, azért lehetett mindent egybe tenni, de ha valaki marhából főzi, először félpuhára kell párolni a húst és csak utána mehet vele a gomba és a répa
|