Pikáns tészta
Pikáns tészta / Latsia
30 dkg tészta
20 dkg fagyasztott zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
8 db aszalt paradicsom
2 ek olívaolaj
1 darabolt paradicsom
1 marék friss bazsalikom
só, bors
8 dkg sonka vagy szalámi
A tésztát kifőzzük és az utolsó 3-4 perben hozzádobjuk a zöldborsót, majd leszűrjük.
Közben elkészítjük a mártást:
Az aprítógépbe tesszük a darabolt paradicsomot, az aszalt par. felét, a fokhagymát, az olívaolajat és a sót-borsot.
Összeturmixoljuk és egy tálba öntjük.
Belekevrjük a sonkát/szalámit, ráöntjük a zöldborsós tésztát és összeforgatjuk.
Megszórjuk a maradék aszalt paradicsommal.
Latsia:
- sonkát és szalámit is tettem bele
- parmezánt is tettem rá
|