LEVES : Burgonyakrémleves rákkal |
Burgonyakrémleves rákkal
Burgonyakrémleves rákkal / Latsia
3 főre
60 dkg burgonya
7,5 dl zöldségleves
zellerzöld
só, bors
10 dkg újhagyma
10 dkg vaj
15 dkg friss koktélrák
10 dkg crème fraiche / vagy fele-fele arányban tejszín-tejföl
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és a zöldséglevessel leöntve, a zellerrel megszórva lefedve felforraljuk.
Takarékon 15 perc alatt megfőzzük, kivesszük a zellerzöldet és a levest pürésítjük, sózzuk-borsozzuk.
Az újhagymát felkarikázzuk és a vajon megpároljuk.
Beletesszük a rákkal együtt a levesbe, de egy pár rákot félreteszünk díszítésnek.
Tálalás előtt belekeverjük a créme fraiche-t, csészébe tesszük és a félretett rákkal megszórva tálaljuk.
Latsia:
- nekem fagyasztva volt aprított zellerzöldem, így teatojásba /2 db/ zárva tettem a levesbe
|