ÁFONYÁS-NARANCSOS RÓZSA / KUGLÓFKA
ÁFONYÁS-NARANCSOS RÓZSA / KUGLÓFKA / Latsia
12 dkg puha sótlan vaj
12 dkg cukor
2 tojás
1 dl tejszín
1 marék kandírozott narancshéj aprítva
2 marék aszalt piros áfonya
12 dkg liszt
1 tk sütőpor
1/2 tk mézesfűszer
1 csipet só
Előmelegítettem a sütőt 200 fokra.
A vajat a cukorral kikevertem, hozzáadtam a tojásokat egyenként és összekevertem.
Beletettem a tejszínt, a narancshéjat és az áfonyát és összekevertem.
Egy kis tálban összekevertem a lisztet a szódabikarbónával, a mézesfűszerrel és a sóval, majd az előzőkhöz kevertem.
Megtöltöttem a formát és kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Latsia:
- 12 db lett összesen, 6 kis rózsa és 6 kuglófka
- ha nem elég "folyós" a tészta /mert a liszt mindenhol más/ akkor még egy kis tejszínt adunk hozzá
|