TÉSZTA : Friss spenótos tészta kéksajttal / Latsia |
Friss spenótos tészta kéksajttal / Latsia
Friss spenótos tészta kéksajttal / Latsia
1 tk vaj
1 ek olívaolaj
2 póréhagyma / 45 dkg összesen
50 dkg penne / tollszártészta
2 dl créme fraiche
1 ek őrölt mustármag
12 dkg dán kéksajt
8 db aszalt paradicsom csíkokra vágva
20 dkg bébispenót levél
A tésztát megfőzzük sós vízben, leszűrjük, de a főzővizet megtartjuk.
Közben a megolvasztott vajon és olajon átforgatjuk a felszeletelt hagymát és azonnal leöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
10 perc alatt fedő alatt megfőzzük, majd hozzákeverjük a créme fraiche-t, a mustármagport és a sajt 3/4 részét.
Addig kevergetjük, amíg a sajt megolvad, akkor lehúzzuk a tűzről.
A tésztát a szószra tesszük és annyi főzővízzel öntjük fel, hogy majdem ellepje, majd apránként hozzákeverjük a spenótot.
Jól átforgatjuk, megszórjuk a maradék sajttal és tálaljuk.
Latsia:
- nem öntöttem annyi vizet rá, hogy ellepje a tésztát, kicsit kevesebbet, mert sztem túl híg lett volna a szósz
- jócskán meg kellett sózni a végén
- csak a végén tettem rá az aszalt paradicsomot
|