ÉDESSÉGEK : TÚROS-PUDINGOS SZILVATORTA MARCIPÁNOS MORZSÁVAL |
TÚROS-PUDINGOS SZILVATORTA MARCIPÁNOS MORZSÁVAL
TÚROS-PUDINGOS SZILVATORTA MARCIPÁNOS MORZSÁVAL / Latsia
16 szelet
20 dkg marcipánmassza
15 dkg vaj
22 dkg liszt
1 tojássárgája
30 dkg cukor
1 ek zsemlemorzsa
75 dkg szilva
5 tojás
1 zacskó vaníliás cukor
50 dkg túró
25 dkg Mascarpone
1 zacskó vaníliapuding
A reszelt marcipánmasszát a feldarabolt vajjal, a liszttel, tojássárgájával és 12 dkg cukorral robotgépben morzsásra keverjük.
2/3-át egy kikent, lisztezett 26 cm-es tortaforma aljára simára nyomkodjuk, megszórjuk a zsemlemorzsával és a hűtőbe tesszük.
A szilvát kimagozzuk.
A robotgép habverőjével a tojásokat krémesre keverjük, közben beleszórjuk a maradék cukrot és a vaníliás cukrot.
A mascarponet a túróval összekeverjük, hozzáadjuk a tojásos masszát és beleszitáljuk a pudingport.
Keveset a tortaformába simítunk, majd elosztjuk rajta a szilva 2/3-át és ráhalmozzuk a maradék túrós masszát.
Előmelegített sütőbe, a legalsó szintre toljuk és 175 fokon 25 percig sütjük. / Légkeverés nem jó!/
A maradék tésztamorzsával és szilvával megszórjuk és kb. 50 percig sütjük.
Szükség esetén közben letakarjuk.
A sütőből kivéve a karimát meglazítjuk és a sütit a formában hagyjuk kihűlni.
Latsia:
- nem volt Mascarpone-m, Philadelphia sajtot tettem bele
- légkeverésen sütöttem, mert nem hittem el, hogy úgy nem lehet, igazam lett, lehet, persze kicsit alacsonyabb hőfokon
- nem kapcsos tortaformában, hanem simában sütöttem és sütőpapírral béleltem, nem vajaztam-liszteztem, tökéletesen kijött a formából, de tényleg teljesen hagyni kell kihűlni, mert amikor kész, még remegős a közepe
- isteni sütemény nagyon extra a tésztája a marcipán miatt, és persze bármilyen gyümölccsel készíthető
|