GYÜMÖLCSÖS - CSOKIS SÜTI
GYÜMÖLCSÖS - CSOKIS SÜTI / Latsia
12 dkg vaj feldarabolva
15 dkg barnacukor
5 dkg étcsoki
125 ml víz
Ezeket egy lábosba tesszük és addig kevergetjük alacsony hőfokon, am?g a cukor felolvad /pár perc/.
Húzzuk le a tűzről és keverjük bele a következőket:
60 ml rum
összesen 45 dkg darabolt aszalt gyümi-mazsola dió-kandírozott narancshéj vagy/és citromhéj vagy /és cseresznye -bármi ami otthon van
Keverjünk még hozzá:
2 felvert tojást
15 dkg finomlisztet
1/2 tk sütőport
2 ek kakaóport
1/2 tk mézeskalácsfűszer-keveréket
Kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű gyűrűformát, béleljük sütőpapírral és öntsük bele a masszát.
Alacsony hőfokon süssük készre 1 óra alatt.
Közvetlenül tálalás előtt keverjünk krémesre 8 dkg olvasztott csokit 6 dkg tejföllel és kenjük a stire.
Latsia:
- baromi gyorsan és könnyen összeállítható, nagyon finom süti
- nem volt csak jóval nagyobb gyűrűformám, ezért kuglófformában sütöttem, és az szilikon, úgyhogy nem kellett sem kikenni, sem bélelni
- mazsolát, aszalt fügét, aszalt barackot, aszalt áfonyát, kandírozott cserkót, datolyát és diót tettem bele, mert ezek voltak itthon
- tejföl híján tejszínnel kevertem a csokit, ezért inkább normál bevonat lett a teteje, nem csokikrém
- rumom sem volt, whisky ment bele, és nagyon szaftos lett az alkoholtól a süti, abszolút nem száraz!
- légkeverésen 160 fokon sült 50 percig, de tűpróba!
|