TÉSZTA : RAKOTT TÚRÓS-SZILVÁS PALACSINTA |
RAKOTT TÚRÓS-SZILVÁS PALACSINTA
RAKOTT TÚRÓS-SZILVÁS PALACSINTA
A palacsintához:
15 dkg finomliszt
5 dkg vaj, megolvasztva és langyosra hűtve
4 dl tej
1 evőkanál cukor
1 csipet só
3 tojás
A töltelékhez:
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 dl tejföl
1 vaníliarúd kikapargatott belseje
10 dkg aszalt szilva, teában vagy rumban megáztatva, apróra vágva. Lecsöpögtetve
Az összeállításhoz:
15 dkg szilvalekvár
3½ dl tejföl, 5 dkg porcukor és 2 tojássárgája összekeverve
1-2 evőkanál porcukor, teaszűrőn átszitálva
Elkészítjük a palacsintát:
A tészta hozzávalóit beletesszük egy turmixgépbe, és 1-2 perc alatt az egészet simára, csomómentesre keverjük.
Ezután a tésztát 30 percig pihentetjük, majd a szokásos módon sorra megsütjük a palacsintákat. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és kevés vajjal kikenünk egy kisebb tepsit.
A palacsintákat megtöltjük a túrós töltelékkel, és felcsavarjuk őket.
Ezután mindegyiket félbevágjuk, majd egymáson kicsit elcsúsztatva, beletesszük a kivajazott tepsibe.
A palacsinták közé rakunk egy-egy kanálnyi szilvalekvárt, megkenjük őket a tejfölös keverékkel, és vékonyan meghintjük porcukorral.
A töltött palacsintákat 20 perc alatt átsütjük a forró sütőben, és azonnal tálaljuk.
|