CSIRKE : CSIRKECSÍKOK SZŐLŐVEL |
CSIRKECSÍKOK SZŐLŐVEL
CSIRKECSÍKOK SZŐLŐVEL / Latsia
25 dkg csirkemell csíkokra vágva
1/4 tk fahéj
só, bors
1,5 ek liszt
olaj és vaj
1 kis hagyma aprítva
1 dl Marsala vagy más fehérbor
0,5 dl húsleves
1 tk cukor
1 csokor kakukkfű
1 csipet fahéj
bors
1/4 tk kukoricakeményítő 1,5 dl tejszín
15 dkg szőlő /mag nélküli ha lehet Keverd össze a lisztet, a fahéjat, a só-borsot, és forgasd bele a húst. Süsd meg egy serpenyőben az olajban aranybarnára. Öntsd le róla az olajat, vedd ki a húst, és tedd a serpenyőbe a vajat, a hagymát és a kakukkfüvet. Öntsd fel a borral, a levessel és főzd tovább 10 percig. Oldd fel a kukoricalisztet a tejszínben és öntsd le vele az ételt, tedd bele a fahéjat, a cuktot és a borsot, majd főzd tovább 2-3 percig. Dobd bele a húst és a szőlőt, forrósítsd meg és tálald rizzsel.
|