LEVES : FŰSZERES-CSÍPŐS CSICSERIBORSÓLEVES |
FŰSZERES-CSÍPŐS CSICSERIBORSÓLEVES
FŰSZERES-CSÍPŐS CSICSERIBORSÓLEVES / Latsia
50 dkg csicseriborsó megfőzve
2 répa
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 chilipaprika
1/2 póréhagyma vagy 4-5 szál újhagyma
1 l húsleves
1 ek paradicsompüré
1 ek olívaolaj
só, bor, kömény
1 Tk méz
A csicseriborsót előző nap beáztatjuk. Átpirítjuk a csíkokra vágott zöldségeket / répa, hagyma, fokhagyma, chilipaprika / az olajon. Hozzákeverjük a paradicsompürét, felöntjük a levessel és beletesszük a csicseriborsót. Kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd ízesítjük. Félretesszük a leves 1/3-át és a többit pürésítjük. Megszórjuk az úhagymával és tálaljuk.
Latsia: - konzerv főtt csicseriborsót használtam, így csak az utolsó pár percre tettem a többi zöldséghez
|