MARHAHÚSOS GOMBÁS FAZÉK
MARHAHÚSOS GOMBÁS FAZÉK / Latsia
1 ek olaj 1 hagyma 1 zöldpaprika és 1 paradicsom, aprítva 50 dkg marhahús kockára vágva
1 ek pirospaprika só, bors, kakukkfű 3 ek szójaszósz 2 sárgarépa 2 marék szárított vargánya 3 dl marhahúsleves / kockából 2 dl vörösbor 1 tk keményítő
Az olajon megpároltam a hagymát, rádobtam paprikát, a paradicsomot és a marhahúst, átforgattam, majd megszórtam a fűszerekkel. Felöntöttem a levessel és a borral. Rákarikáztam a sárgarépát és megszórtam a gombával, és 10-15 perc alatt kuktában puhára főztem. Belekevertem a szójaszószt és a pici hideg vízzel elkevert keményítőt összeforraltam és rizzsel tálaltam.
Latsia: - borjúbúl csináltam, azért lehetett mindent egybe tenni, de ha valaki marhából főzi, először félpuhára kell párolni a húst és csak utána mehet vele a gomba és a répa
|