CSIRKE : CSIRKEMELL FONVA SPENÓTGOMBÓCCAL |
CSIRKEMELL FONVA SPENÓTGOMBÓCCAL
CSIRKEMELL FONVA SPENÓTGOMBÓCCAL
4 csirkemellfilé 1/2 dl olívaolaj 1 ek mustár 2,5 dl tejszín bazsalikom és oregano aprítva só, bors
gombóchoz: 2 zsömle 1/2 dl olívaolaj 3 gerezd fokhagyma 10 dkg spenótlevél 2 tojás 35 dkg liszt só, bors, hideg víz
A filék belső keskeny részét vágjuk le, majd az egész filéket hosszában daraboljuk három csíkra úgy, hogy az egyik végük egyben maradjon. Ezután szorosan fonjuk össze, és sózzuk, borsozzuk meg. A forró olajban mindkét oldalukat süssük pirosra, majd vegyük ki a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékban futtassuk meg a mustárt, öntsük fel a tejszínnel, majd amikor felforrt, ízesítsük sóval, borssal, aprított bazsalikommal és oregánóval. Ha a mártás a felére beforrt, húzzuk le a tűzről. A körethez a kockákra vágott zsemléket pirítsuk meg a sütőben. Tegyük keverőtálba, és szórjuk bele az olajban megfuttatott, összevagdalt fokhagymás parajt. Keverjük bele a tojásokat, a lisztet, sót, borsot, és annyi hideg vizet öntsünk hozzá, hogy könnyen formálható masszát kapjunk. Vizes kézzel formáljunk belőle gombócokat, és forrásban lévő sós vízben főzzük ki. Szűrjük le, szedjük tányérokra, tegyük mellé a fonott húst, és locsoljuk le a mártással.
|