Csokikrémes-diós torta
Csokikrémes-diós torta / Forint 4970
A tésztához:
7 tojásfehérje 21 dkg cukor 21 dkg apróra vágott dió 3 evőkanál liszt
A krémhez:
7 tojássárgája 12 dkg cukor
10 dkg kockákra tördelt étcsoki 1 púpos kávéskanál kakaópor 2 csomag vaníliás cukor 25 dkg margarin
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Beleforgatjuk a liszt és a dió keverékét. A masszát sütőpapírral bélelt, 30 x 35 cm-es tepsibe simítjuk. Majd előmelegített sütőben 165 fokon szárítva megsütjük, kb. 30-35 percig. (Tűpróba ekkor.) A tésztát rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha kihűlt, 3 db kb. 11 cm széles lapra vágjuk.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral gőz fölött habosra keverjük. Hozzáadjuk az étcsokit, a kakaóport, a vaníliás cukrot, és továbbra is gőz fölött a krém besűrűsödéséig kevergetjük. Ha kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a margarint. Megtöltjük, és kívülről is ezzel a krémmel vonjuk be a tortát és ízlés szerint díszítjük.
Latsia: - a tepsim teljesen lapos peremű 25 x 35-ös volt - a sütési időm 40 perc volt - a tészta tulajdénkeppen olyan, mint a pavlováé, nagyon könnyű - a darabos diótól valami nagyon extra finom!
|