LEVES : KORHELYLEVES CSALAMÁDÉBÓL |
KORHELYLEVES CSALAMÁDÉBÓL
KORHELYLEVES CSALAMÁDÉBÓL
5 dkg füstölt szalonna 1 vöröshagyma 20 dkg csalamádé 1 ek liszt 1 l marhahúsleves vagy sonkalé 1-2 babérlevél 2-3 citromkarika + só 20 dkg főtt marhahús 20 dkg főtt, füstölt tarja 10 dkg lángolt kolbász 1 pár bőrös virsli 1-2 dl tejföl
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. A meghámozott, felaprított hagymát megpirítjuk rajta, majd a csalamádét rádobjuk. /Ha a csalamádé túl savanyú, érdemes kimosni./ Üvegesre pároljuk, megszórjuk a liszttel és felöntjük a levessel. A babérlevelekkel és a citromkarikákkal fűszerezzük, ha kell sózzuk, végül a kockra aprított főtt marhahúst, füstölt húst, a felkarikázott kolbászt és virslit beletesszük. Tányérokba szedjük és tejföllel megöntözve, forrón adjuk az asztalra.
Latsia: - kuktában 20 perc alatt puhára főztem a sonkát és a marhahúst, és azt a levet használtam a leveshez
|