CSIRKE : CSIRKEMÁJ ZÖLDFŰSZERES MÁRTÁSSAL |
CSIRKEMÁJ ZÖLDFŰSZERES MÁRTÁSSAL
CSIRKEMÁJ ZÖLDFŰSZERES MÁRTÁSSAL / Latsia
500 g megtisztított. félbevágott csirkemájat megforgatunk sóval-borssal elkevert lisztben. 4 mogyoróhagymát és 2 gerezd fokhagymát megtisztítunk és apróra kockázunk. 1 csokor friss fűszernövényt /petrezselymet, snidlinget, bazsalikomot tárkonyt stb./ finomra aprítunk. Felforrósítunk 3 ek kukoricacsíra-olajat és magas hőfokon 3-4 percig pirítjuk rajta a májat. Ha kész, kivesszük a serpenyőből, félretesszük. Kiöntjük az olajat és 2 dkg vajon üvegesre pároljuk a hagymát és a fokhagymát. Meglocsoljuk 2cl száraz vermuttal és felöntjük 1,25 dl tejszínnel. Krémesre főzzük, majd beletesszük a májat és a fűszernövényeket, s végül sózzuk-borsozzuk.
|