KÖRET : CSŐBEN SÜLT BURGONYA |
CSŐBEN SÜLT BURGONYA
CSŐBEN SÜLT BURGONYA / Latsia
4 főre
1 kg nem szétfővő burgonya 1 gerezd fokhagyma 2 dkg vaj 10 dkg reszelt sajt / ememtáli vagy gruyére só, bors, szerecsendió 5 dl tejszín 2,5 dl tej
A meghámozott burgonyát vékonyra karikázzuk, szűrőben lemossuk hideg vízzel, majd szárazra töröljük. A sütőt előmelegítjük 150 fokra. Egy nagy tűzálló tálat bedörzsölünk a fokhagymával, kikenjük a vajjal. A burgonya 1/3-át rakjuk cseréspszerűen egymásra, sózzuk-borsozzuk, szórjuk meg szer.dióval. Szórjuk rá a sajt 1/3 részét. Fektessük rá az újabb réteg burgonyát majd a fűszereket és a sajtot, majd 3x-ra is. Keverjük össze a tejet a tejszínnel és öntsük a burgonyára úgy, hogy mindenhová jusson belőle. Toljuk a sütő középső rácsára és süssük 50 percig. Ekkor kapcsoljuk a sütőt 220 fokra és pirítsuk meg a tetejét is.
Latsia: - fél adagot csináltam, talán ezért is..nekem az 50 perc alatt készre sült, nem kellett pirítani
|