Csirke piláf babbal
Csirke piláf babbal / Latsia
20 dkg basmati rizs 5 dkg vaj 1 ek olaj 1 hagyma aprítva 2 gerezd fokhagyma aprítva 1,5 tk édesköménymag 1 darabka fahéj 1 tk kurkuma 35 dkg csirkemellfilé csíkokra vágva 4 dl csirkehúsleves / kockából is jó 20 dkg bab só, bors 2 ek kapor aprítva
A vaj felét és az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítottam és a hagymát megpároltam benne. Hozzátettem a fokhagymát és a fűszereket átforgattam és beletettem a csirkét. Megpirítottam pár perc alatt, beletettem a rizst és jól átkevertem. Beleöntöttem a levest és a belekevertem a babot, sóztam-borsoztam és felforraltam. Mérsékelt tűzön 10-12 perc alatt megfőztem, keverés nélkül, hagytam, hogy beszívja a rizs a levest és a csirke megpuhuljon. Közvetlenül a tálalás előtt belekevertem a kaprot és a maradék vajat.
|