LEVES : Halleves zöldségekkel |
Halleves zöldségekkel
Halleves zöldségekkel
60 dkg tőkehal 5 dl tej 1 ek olívaolaj 15 dkg bacon aprítva 2 db zellerszár darabolva 3 db kisebb póréhagyma darabolva 2 db babérlevél 2 db krumpli kockára vágva 5 dl halászlé vagy csirkehúsleves / kockából is lehet 12 dkg kukorica / fagyasztott vagy konzerv 1,5 dl tejszín 2 ek petrezselyem aprítva
A halat egy edénybe tettem és leöntöttem a tejjel, lefedtem és felfőztem. Levettem a tűzről és 5 percig állni hagytam. Kivettem a halat, lebőröztem és kifiléztem, egy tálra tettem. Olajat forrósítottam egy serpenyőben, és aranybarnára sütöttem a bacont. Beletettem a zellerszárat és pórét, a babérlevelet és a krumplit, majd pár percig főztem. Beleöntöttem a félretett tejet és a levest, felforralam és 10 percig főztem. Hozzátettem a halat, a kukoricát és a tejszínt, borsoztam és megszórtam a petrezselyemmel.
Latsia: - sima filézett tőkehalat tettem most bele, nem kaptam füstöltet, de a bacon elég füstölt ízt adott és filézni-bőrőzni sem kellett így - volt egy kis kagylóm, azt is beledobtam a végén a kukoricával - szerintem csirkével is nagyon fini lehet
|