Csabai töltött karaj
A Csabai töltött karaj-t Lajos Mari receptje alapján csináltam, /Ő önt alá egy kis fehérbort is, én csak vizet most/ így:
A kicsontozott karajt lemostam, megtöröltem, besóztam egy 15 percre. Éles hosszú pengéjű késsel felszúrtam középen és egy kb. olyan hosszúságú kolbászt toltam bele, mint a hús. Egy tűzálló tálba, tepsibe /mélyebb/ 1 hagymát cikkekre vágva és 34- fokhagymagerezdet szórtam. Beleöntöttem 2-3 ek olajat. A húst megborsoztam, megszórtam egy kis köménnyel és volt itthon flekken fűszerkeverék, azzal is kicsit megszórtam, majd belefektettem a tepsibe. Öntöttem alá egy kis vizet, olyan 1 dl-t, nem többet és alufóliával letakartam. 200 fokra előmelegített sütőbe toltam és 1 órát sütöttem. Alufóliát levettem, grillre /felső sütésre/ kapcsoltam, és a saját levével locsolgatva megpirítottam /10 perc kb./. Kivettem a húst a és alufóliával letakarva hagytam egy kicsit állni, mad tára téve felszeleteltem.
Kastélyburgonya / Latsia
A krumplit meghámoztam, negyedekre vagy cikkekre vágtam. Egy méyebb tálba olajat, sót, borsot összekevertem és a krumplit beleforgattam kézzel. Egy tepsire sütőpapírt tettem és ráöntöttem a krumplit. 220 fokon 20-25 perc alatt készre sütöttem.
Latsia: - szoktam fűszereket vagy friss fűszernövényt aprítva is a krumplihoz keverni /rozmaring, oregano, kakukkfű jól megy hozzá/ - most nem kevertem hozzá
|