RAKOTT ÉDES-TÉSZTA
RAKOTT ÉDES-TÉSZTA
6 ek olaj 400 g száraztészta 3 tojás 1/2 liter tej 2 doboz kefír 1 doboz tejföl 6 ek porcukor 1 cs. vaníliás cukor mazsola, vagy idénygyümölcs / cseresznye, meggy.../
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral, kefírrel, tejföllel, tejjel összekeverjük. Az olajat beleöntjük a tűzálló tálba, a száraz tésztát beletördeljük és a kikevert masszával leöntjük, melyet mazsolával vagy gyümölccsel megszórunk. Lefedjük a tálat és nem túl erős lángon készre sütjük.
Latsia: - mazsola helyett aszalt áfonyával szórtam meg - 200 fokon 50 perc alatt sült meg - most 3 doboz 1%-os créme fraiche-sel csináltam - lehet az egyik doboz tejterméket Philadelphia krémsajttal is helyettesíteni
|