MÁLNÁS GYÜMÖLCSKRÉM
MÁLNÁS GYÜMÖLCSKRÉM
50 dkg málna 2 dl tejszín 50 dkg sovány túró 5 dkg cukor, vagy ennek megfelelő édesítőszer 20 dkg mandulás keksz / Amarettini
Néhány szem málnát tegyél félre a díszítéshez, a többit pürésítsd. Verd fel a tejszínt a cukorral és keverd a túróhoz. Néhány kekszet tegyél félre a díszítéshez, a többit egy nylonzacskóban nyújtófával törd össze. 4 poharat készíts elő, és rétegezd a hozzávalókat a következőképpen: keksz, túrókrém, málnapüré és mégegyszer. Díszítsd a félretett málna szemekkel és a keksszel.
Latsia: - fagyasztott málnát és friss kékáfonyát használtam - a kekszet robotgéppel daráltam le - mandulás keksz helyett jó a sima is, egy kis aromával vagy likőrrel ízesítve,
|