Puha mézes-puszedlik és figurák
Puha mézes-puszedlik és figurák / marcsika_1 vagyis azóta már Katakonyha
Ez a mézes már sütés után puha, nem kell várni vele és később sem keményedik meg!
125 g méz
125 g margarin
3 tojás
1 citrom
250 g porcukor
250 g finomliszt
250 g rozsliszt
1 tk szódabikarbóna
2 ek mézesfűszer - keverék / Kotányi
A mézet a margarinnal felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat 2 ek citromlével és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mézes keveréket.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a mézes fűszerkeverékkel, a citrom lereszelt héjával, több részletben a mézes-tojásos keverékhez adjuk, alaposan elkeverjük.
Elsimítjuk a tetejét, folpakkal letakarjuk és 1 éjszaka hideg, de nem fagyos helyen pihentetjük / hűtőben /.
Nem kell megijedni, nagyon folyós a tészta, / talán pont ezért lesz olyan puhácska / de másnap reggelre tökéletes!
Másnap lazán átgyúrjuk, nyújtjuk jól belisztezett deszkán, szaggatjuk.
Megkenjük egy felvert tojással, sütőpapírral bélelt tepsin 160 fokon 12-13 perc alatt készresütjük.
Dobozba téve 3-4 hétig is eláll(na).
Puszedlihez bevonó:
1 tojás fehérje habbá verve + 10 dkg porcukor belekeverve
Latsia:
- nem vékonyra nyújtottam, hanem vastagabbra, így szép magasak lettek
- mindig csak 1-1 adagot vettem ki a tésztából és azt nyújtottam - szaggattam
- cukormázzal nem sokat díszítettem, mert nem szeretjük rajta
|