MOZART-GOLYÓK
MOZART-GOLYÓK / Latsia
200 g nugát 200 g marcipánmassza 2 ek rózsavíz pár csepp keserûmandula aroma 10 g darabolt pisztácia 125 g szitált porcukor 100 g csokibevonó vagy csoki
A hideg nugátot darabokra / 1,5 x 1,5 cm / vágjuk és golyókat formázunk belõle, hidegre tesszük. A marcipánmasszát puhára keverjük és hozzádolgozzuk a rózsavizet, az aromát, valamint a pisztáciát. Majd a porcukrot is. A masszából egy kb. 2 cm széles rudat formázunk és annyi szeletre vágjuk, ahány nugátgombóckánk van. A szeleteket egy porcukrozott felületen simára nyomjuk a tenyerünkkel. Rátesszük a nugát-golyókat és belecsomagoljuk, majd golyóvá formázzuk, kicsit hidegre tesszük. Olvasztott csokiba mártjuk és hûlni hagyjuk.
Latsia:
Nem tartozik kedvenceim közé a marcipán nyújtása, ezért: - vagy készen veszem kinyújtva, vagy mint most is: - a kész masszát nem nyújtom, hanem lecsípek belõle egy darabkát, golyóvá formázom és a 2 tenyerem közt lapítom ki, majd ebbe teszem a nugátgolyót, és összezárom, gombóccá formálom - nekem több /igazi/ csoki kellett a bevonáshoz - a tetejét darabolt pisztáciával és cukorgyönggyel díszítettem
|