KÁVÉS - MANDULÁS PUSZEDLI KARAMELLEL
KÁVÉS - MANDULÁS PUSZEDLI KARAMELLEL / Latsia
3 tojásfehérje 250 g porcukor 2 tk nescafe 300 g darált mandula
töltelék: tejkaramella cukorka / 1 maréknyi kis tejszín kókuszreszelék
A tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzákeverjük a cukrot. A kávét és a mandulát a maradék habba keverjük. A massszából diónyi golyókat formázunk tenyérrel egy kicsit lelapítjuk, egy tepsire tesszük. 150 fokon 20-25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk. Közben a karamellát egy kis tejszínnel megolvasztjuk. A kihűlt puszedlik sima felét megkenjük vele. Kicsit dermedni hagyjuk és utána megszórjuk kókuszreszelékkel. 1-1 puszedlit összeragasztunk.
|