Angyalszem
Angyalszem / Latsia
150 g liszt 60 g cukor 1 csipet só 50 g kókuszreszelék 100 g vaj 1 tojássárgája 3 ek porcukor vaníliáscukor 80 g zselé vagy lekvár
A lisztet, cukrot, sót, és kókuszreszeléket elkeverjük. A vajat és a tojásásárgáját kikeverjük és az előzőhöz adjuk. Jól elkeverjük és egy tésztát gyúrunk belőle gyors mozdulatokkal. 1 órára a hűtőbe tesszük letakarva. Golyókat formálunk belőle és egy sütőpapírral bélet tepsire tesszük. Fakanállal mélyedést nyomunk a közepükbe és 200 fokon 10-12 percig sütjük. Egy rácson hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórjuk. A zselét felmelegítjük, elkeverjük és egy teáskanállal a mélyedésekbe töltjük.
Latsia: - van olyan változat is, hogy nincs benne kókuszreszelék, de így sokkal finomabb! - és van olyan is, ahol a lekvár együtt sül a sütivel, de minek?
|