DIÓS KALÁCS
Margit2 Diós csiga receptje alapján készítettem, /az eredeti a honlapján olvasható/ kisebb módosításokkal, így:
DIÓS KALÁCS / Latsia
tészta: 30 dkg liszt 15 dkg vaj 1 tk cukor 2,2 dkg élesztő 1,5 dl tej
töltelék: 15 dkg porcukor 3 tojásfehérje habbá verve 15 dkg dió citromhéj reszelve 1 nagy marék mazsola
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépben megdagasztottam, majd 20 percig kelni hagytam. Kinyújtottam, és a töltelékkel megkentem, feltekertem, majd egy szilikonos kuglófformába tettem. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöttem, kivettem, kiborítottam, lekentem 1 tojás sárgájával, visszaborítottam a formába /tojásos rész alulra!/ és visszatettem még 10 percre, de a tetejét már letakartam egy alufóliával, hogy nehogy túlsüljön.
|