FRISS TENGERI SERPENYŐS
FRISS TENGERI SERPENYŐS / Latsia
6 főre 40 perc
1,5 kg kagyló héjában 6 csésze víz 1/3 csésze fehérbor ecet 1 nagy hagyma aprítva / 1 csésze 1 csésze csirkehúsleves 1/2 csésze száraz fehérbor vagy húsleves 1 ek paradicsompüré 2 ek friss oregano aprítva vagy 1/2 tk szárított 1 tk édeskömény 1 csipet sáfrány 1 csipet cayenni bors 2 nagy paradicsom aprítva / 2 csésze 1/2 kg vörös márna vagy más fehérhusú hal 4 cm-es darabokra vágva 3 csésze főtt rizs 2 ek petrezselyem aprítva 2 tk reszelt citromhéj
A törött vagy nyitott kagylókat dobd ki, a többit tedd egy nagy tálba, öntsd le a vízzel és az ecettel és hagyd állni 1/2 órát. Szűrd le és sikáld meg hideg vízben. Tedd egy lábosba a hagymát, a levest, a bort, a paradicsompürét, az oreganot, az édesköményt, a sáfrányt, a cayenni borsot és a paradicsomot. Közepes hőmérsékleten főzd össze 10 perc alatt, közben kevergesd. Tedd bele a kagylót és a halat, keverd el, takard le és főzd 5 percig. Tedd hozzá a rizst, fedd le és főzd még tovább 3 percig, és vedd ki belőle a kinyílt kagylókat, amíg a többi is kinyílik. A nem kinyíltakat dobd ki, a kivetteket tedd viszza. Keverd össze a citromhéjat a petrezselyemmel és szórd meg a serpenyőst.
Latsia: - nagyon fontos, hogy a törött ill. nyititott kagylókat az elején kidobjuk, nekem is bolt 9 közte! - a főzés során már nekem mind kinyilt
|