KARÁCSONYI GYÜMÖLCSKENYÉR
KARÁCSONYI GYÜMÖLCSKENYÉR / Latsia
20 szelet
40 dkg vegyes szárított gyümölcs / füge, datolya, áfonya, szilva, barack, papaya, cseresznye 20 dkg puha mazsola 20 dkg liszt 1 cs. sütőpor 4 tojás szétválasztva 15 dkg vaj 7,5 dkg méz 10 dkg darált mogyoró 1 ek reszelt citromhéj 1,5 dl tej
A szárított gyümölcsöket apróra vágjuk, összekeverjük a mazsolával, a liszttel, a sütőporral. Kivajazunk és darált mogyoróval vagy prézlivel beszórunk egy kb. 30 cm-es tégla alakú sütőformát. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákat a lágy vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet, a mogyorót és a citromhéjat. A lisztes gyümölcsöket és a tejet felváltva belekeverjük, és végül a tojáshabot beleforgatjuk. A masszát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 1 óra alatt készresütjük. Rácsra borítjuk, kihútjük és szeletelve kínáljuk.
Latsia: - isteni finom és nagyon egyszerű elkészíteni - kuglófformában sütöttem
|