Elegáns ünnepi csokoládé-fudge-pasztilla
Elegáns ünnepi csokoládé-fudge-pasztilla / Latsia
3 csésze félédes csokicsepp / 340 gramm 2 csésze kis marshmallows vagy 16 nagy marshmallows félbevágva 400 g édes sűrített tej 1 tk vanília 1 csésze darabolt dió 1/2 csésze aszalt cseresznye vagy aprított sárgabarack 1/4 csésze fehér csokicsepp olvasztva
Kenj ki egy 22 x 22 cm-es tepsit vagy tálat vajjal, vagy béleld ki alufóliával. Melegítsd meg a csokicseppeket, a marshmallows-t és a tejet közepes lángon, kevergesd közben, amíg megolvadnak és egy krémes masszát kapsz. Keverd hozzá a vaníliát, a diót és a cseresznyét és azonnal öntsd a tepsibe. Csurgasd rá az olvasztott fehércsokit takard le és 2 órára tedd a hűtőbe. Vágd 2,5 cm-es kockákra.
Latsia: - mind2 csokicsepp helyettesíthető normál csokival is - legközelebb sütőpapírral bélelem ki a tálat úgy, hogy ki tudjam emelni belőle a megdermedt fudge-ot, mert a vágódeszkán könnyebb szelni, mint az edényben
|