HÚSRAGU POLENTÁVAL
HÚSRAGU POLENTÁVAL / Latsia
4 főre
A polentához: 200 g polenta - kukoricadara 85 g aszalt paradicsom felvágva 50 g vaj
A raguhoz: 1 ek olívaolaj 1 lilahagyma aprítva 1 gerezd fokhagyma aprítva 500 g darált marhahús 1/2 sütőtök - 300 g hámozva, felvágva 1 burgonya hámozva, felvágva 1/2 csirkehús leveskocka 3 dl víz kakukkfű 1 marék zöld színű bab felvágva
Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Olajozz ki egy lapos tepsit vékonyan. 8 dl vizet forralj fel, keverd bele a polentát, vedd takarékra, és folyamatosan kevergesd pár percig, amíg összeáll. Keverd hozzá az aszaltparadicsomot és a vajat, majd simítsd 1 cm vastagon az előkészített tepsibe. Tedd félre hűlni.
Egy lábosban forrósítsd meg az olajat, párold meg benne pár perc alatt a hagymákat, tedd hozzá a húst és pirítsd, amíg megbarnul, ez is pár perc. Keverd hozzá a sütőtököt, a krumplit, a leveskockát, és a kakukkfüvet, keverd át, öntsd fel a vízzel. Fedd le és főzd 10 percig. majd öntsd le a lé nagy részét róla. /ez nem kell már/ Keverd hozzá a babot. Tedd a ragut egy tűzálló tálba-tepsibe, és a közben kihűlt polentából egy 6 cm-es "pogácsaszaggatóval" /pohár is jó/ szaggas köröket, amit tegyél a ragu tetejére. Süsd 25-30 percig, amíg kicsit megbarnul.
Latsia: - a fele polenta-adag is elég ennyi raguhoz
|