MINESTRONE
MINESTRONE / Latsia
1 ek olívaolaj 1 vöröshagyma 2 sárgarépa 2 fehérrépa 1 karalábé 1/4 zellergumó 2-3 csiperkegomba 3-4 levél kelkáposzta 1 marék karfiol 1marék kelbimbó 2 ek paradicsompüré só, bors 1 csokor petrezselyem reszelt parmezán sajt
A forró olajon megpárolom az apróra vágott hagymát, és rádobom a kockára vágott zöldségeket és átpirítom. Hozzáteszem a paradicsompürét, sózom-borsozom és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Felforralom és lassú tűzön puhára főzöm. Megszórom a petrezselyemmel és reszelt parmezánnal tálalom.
Latsia: - ha a zöldségek valamelyike fagyasztott, akkor azt csak az utolsó pár percre teszem hozzá, mert tapasztalatom szerint a fagyasztott zöldségek hamarabb puhulnak
|