PANCETTA-BA TEKERT LAZAC
PANCETTA-BA TEKERT LAZAC / Latsia
2 főre
200 g kis újkrumpli 3 ág tárkony levél felaprítva 1 citrom leve 1 kis darabka vaj 2 x 170 g bőr nélküli lazac 4 szelet pancetta vagy prosciutto
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Főzd a krumplit 5 percig, szűrd le, majd tedd egy tálba. Keverd hozzá a citromlevet, a vajat és a tárkonyt, sózd-borzozd. Borsozd meg a lazacot, tekerd a pancetta-ba. A krumplit tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, fektesd rá a halat és süsd 15-20 percig. Tálald párolt zöld ceruzababbal.
Latsia: - az eredeti recept szeletelve írja a krumplit, de a képen egészben volt, ezért én is így csináltam, nem bántam meg!
|