LEVES : BURGONYAKRÉMLEVES PETREZSELYEM PESTO-VAL |
BURGONYAKRÉMLEVES PETREZSELYEM PESTO-VAL
BURGONYAKRÉMLEVES PETREZSELYEM PESTO-VAL / Latsia
6 főre
5 dkg vaj 900 g burgonya hámozva, felaprítva 1 nagy fej hagyma felaprítva 850 ml csirke vagy zöldségleves 225 ml tej, vagy tej és tejszín fele-fele arányban
A petrezselyem pesto-hoz: egy kis csokor petrezselyem aprítva 2,5 dkg frissen reszelt parmezán 2,5 dkg fenyőmag 2 fokhagyma gerezd átnyomva
Olvaszd meg a vajat egy nagy mély serpenyőben / lábosban. Tedd bele a burgonyát és a hagymát, keverd jól át, sózd-borsozd. Fedd le és 10 percig főzd kislángon. Tedd hozzá a levest és főzd, amíg a zöldségek megpuhulnak, kb. 15-20 perc. Közben készítsd el a pestot:
Tegyél minden hozzávalót, kivéve az olajat egy mixerbe, és pépesítsd. Tedd hozzá az olajat és egy csipet sót. Pürésítsd a levest, add hozzá a tejet. Tálald előmelegített tányérba és spriccelj a tetejére egy kis pesto-t.
Latsia: - pillanatok alatt kész - féladagot főztem, isteni finom - a pürésítés után még egy pici levest tettem bele, mert sűrűbb lett, mint gondoltam
|