MILOKRÉMA
MILOKRÉMA - Almás-krémes Latsia anyósa
2 kg almát meghámozunk, kicsumázzuk, kicsikre szeleteljük. Beletesszük egy nagy tűzálló tálba. 2 csésze cukrot, pár csepp citromlével karamellizálunk egy láboskában és az almára öntjük. megszórjuk hámozott mandulával /elhagyható/. Előmelegített sütőben 200 fokon félórát sütjük.
Addig megfőzzük a krémet:
1, 5 l tejet, 3 ek cukrot, 5 ek kukoricakeményítőt, 2 csomag vaníliáscukrot és 4 tojássárgáját egy edénybe öntünk és krémmé főzzük.
4 tojás fehérjét 2 ek cukorral habosra verjük.
Amikor az alma megsült, elsimítjuk rajta a vaníliakrémet, rásímítjuk a habot, villával hullámmintákat húzunk rá és 10 percre visszatesszük a sütőbe, vagy amíg aranybarnára sül. Behűtjük. Lehet a tetjére is mandulát szórni a habra, de mi nem szoktunk
|