Görög húsos táska
Görög húsos táska / Latsia
1 ek olaj 1 kis hagyma aprítva 350 g bárány darálthús 1 tk fahéj 5 dkg pisztácia aprítva 1 csokor friss menta aprítva 2 paradicsom szeletelve só, bors 1/2 kg lisztből pizzatészta / én J.Oliver receptjét használtam hozzá /
Melegítsd elő a sütőt 240 fokra. A felforrósított olajon párold meg a hagymát, add hozzá a darálhúst és a fahéjat, majd nagylángon 5 percig süsd, amíg a hús megbarnul. Csökkentsd a hőt és keverd hozzá a mentát és a pisztáciát, sózd-borsozd. Ezalatt állítsd össze a pizzatésztát, ne keleszd! Vedd 4 felé, nyújtsd mindegyik tésztát 20 cm-es körré. Tedd a tölteléket a közepükbe, fedd le paradicsomszelettel majd zárd le a tésztát, jól nyomkodd össze a széleket. Vágd be a táskák tetejét 3x és tedd őket egy kiolajozott tepsire, majd be a sütőbe és 10-15 perc alatt süsd készre. Tzazikivel és zöld salátával tálald.
Ezt a tésztát használtam, de nincs kelesztés vagy pihentetés!
Pizzatészta 2 db 30 cm-es pizzára
500 g liszt /finom vagy rétes, mindegy! 10 g porélesztő 15 g cukor 15 g só 3-3, 5 dl víz
A hozzávalókat megdagasztod / én géppel szoktam/ és 10 perc pihentetés után kinyújtod, kiolajozott tepsibe teszed, ráteszed az ízlés szerinti feltétet és 240 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöd. Az adag duplázható.
|