Boszorkány pecsenye - a pasikaja
Boszorkány pecsenye - a pasikaja / Helena Kiss
60 dkg sertés comb vagy lapocka 5-6 fej fokhagyma 1 üveg savanyított almapaprika (erős) só, bors
A husikat mint a brassóinál csíkokra vágjuk, forró olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát átpirítjuk és ha zsírjára sült felöntjük 1-2 dl fehérborral. Lassú tűzön pároljuk, ha a levét elfőné vízzel pótoljuk. Jó sűrű szaftjának kell lennie. Ha majdnem kész, hozzáadjuk a csíkokra vágott savanyú almapaprikát és pár percig együtt pároljuk. Akkor jó, ha a hús puha, a paprika viszont egy kicsit roppan. Nem kell szétfőzni. Sült burgonyával illetve párolt rizzsel tálaljuk.
|