CSIRKE : Gombás-tejes csirkemell tormás szósszal |
Gombás-tejes csirkemell tormás szósszal
Gombás-tejes csirkemell tormás szósszal
4 főre 1 adag: 250 kcal
450 g csirkemellfilé 3 tk olaj 1/2 vöröshagyma aprítva 22 dkg gomba szeletelve 5 dkg liszt 6 dl tej 1-2 ek reszelt torma / nem tejszínes! 2 ek petrezselyem vagy snidling aprítva só, bors
Vágd a csirkét csíkokra. Hevíts fel 1 tk olajat egy teflonserpenyőben vagy wokban, és pirítsd benne a hagymát 5 percig, vagy amíg megfonnyad. Tegyél rá még 1 tk olajat és a húst, majd kevergetve süsd 5 percig. Add hozzá a gombát és a maradék olajat és kevergetve süsd még 2-3 percig. Szórd bele a lisztet, majd fokozatosan keverd hozzá a tejet és forrald 1 percig, majd takarén főzd pár percig. Közben add hozzá a sót-borsot és a vágott fűszernövényt.
Édesburgonyapürével tálald.
Változat: Torma helyett használhatsz egészmagos mustárt is.
|