Marharagu petrezselymes gombóckákkal
Marharagu petrezselymes gombóckákkal
6 főre 1 adag: 385 kcal
1 kg sovány marhalábszár 1 ek olívaolaj 400 g vöröshagyma cikkekre vágva 250 g sárgarépa felszeletelve 250 g rutabanga / karórépa / felkockázva 1 ek liszt 2 kk szárított fűszernövény-keverék
400 g darabolt paradicsom 6 dl marhahúshúsalaplé só, bors
a gombóckákhoz:
175 g sütőporral elkevert liszt 50 g margarin 70%-os 3 ek összevágott, friss petrezselyem csipet só 6 ek hidegvíz
A húst vágjuk 2,5 cm-es kockákra. A zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, majd vegyük ki és tegyük a helyére a húst és süssük pár percig, majd tegyük a hagyma mellé. Tegyük a serpenyőbe a zöldségeket, pirítsuk 1-2 percig, majd tegyük hozzá a hagymát és a húst, valamint forgassuk át a liszttel. Adjuk hozzá a fűszerkeveréket, az alaplét és a paradicsomot. Pároljuk kb.2 óra alatt fedő alatt puhára, időnként megkeverve, de forrnia nem szabad, mert rágós lesz a hús. Közben készítsük el a gombócokat: A lisztet sózzuk, morzsoljuk bele a margarint, adjuk hozzá a petrezselymet és ízlés szerint fűszerezzük. A közepébe alakítsunk ki egy kis mélyedést és öntsük bele a tejet, majd dolgozzuk lágy tésztává. Amikor a hús megpuhult, fűszerezzük a ragut ízlés szerint, majd kanalazzuk a ragu a tésztát egymástól távol. Főzzük még 20 percig, amíg a gombócok megdagadnak-megfőnek.
Latsia: - féladagot csináltam - borjúhúsból csináltam, így a ragu főzési ideje csak 30 perc volt + a gombóckákkal
|