SALÁTA : CÉKLASALÁTA GRATINÍROZOTT KECSKESAJTTAL |
CÉKLASALÁTA GRATINÍROZOTT KECSKESAJTTAL
CÉKLASALÁTA GRATINÍROZOTT KECSKESAJTTAL / Latsia svéd receptjei
4-5 friss cékla kb. 5 dl kevert saláta 1/2 lilahagyma vékonyra szelve 2 ek olívaolaj 1 lime leve és reszelt héja só, bors 100 g kecskesajt 4 szelet toastkenyér 2 ek méz 1 piros chilipaprika felszeletelve
Sós vízben főzd meg a céklát majd hámozd meg és szeleteld fel. Keverd el a salátával, a hagymával, az olívaolajjal és reszeld rá a lime héját, majd facsard rá a levét. Sózd-borsozd. Szeleteld 4 felé a kecskesajtot, tedd a toastkenyérre, csepegtesd rá a mézet és tedd rá a chilikarikákat. 225 fokos sütőben grillezd 8-10 perc alatt készre. Tálald a salátán.
Latsia: - féladagot csináltam kettőnknek - céklabefőttet mostam át jól és azt tettem rá, nem vettem frisset - baguettel készítettem nem toastkenyérrel
|