Zöldbabos muszaka
Μουσακας με φασολακια φρεσκα / Zöldbabos muszaka
2 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 50 dkg darált hús 8 ek olívaolaj 1 csokor kakukkfű 2 ek parardicsompüré 40 dkg burgonya 40 dkg padlizsán 2 paradicsom 25 dkg párolt zöldbab 3-3 dkg margarin és liszt 3 dl zöldségleves 2 dl főzőtejszín 2 tojás 20 dkg Feta sajt só, bors
A felaprított hagymákat és a húst 2 ek olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított kakukkfű felét és a paradicsompürét. A burgonyát meghámozzuk. A maradék olajon a felszeletelt burgonyát és padlizsánt kissé megpirítjuk, sózzuk-borsozzuk, majd kivesszük.
A forró margarinba szórt lisztet megpirítjuk, a levessel és a tejszínnel felöntve felforraljuk, majd sóval-borssal és a maradék kakukkfűvel ízesítjük. Félrehúzva belekeverjük a felvert tojásokat, de tovább főzni nem szabad!!!
Tűzálló tálba szószt öntünk, belerakjuk a burgonyát és a padlizsánt, szósszal leöntjük, majd ráhalmozzuk a darált húst. Elosztjuk rajta a babot és a felszeletelt paradicsomot, rámorzsoljuk a sajtot, és a maradék szósszal leöntjük. Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütjük.
Latsia: - ez nem olyan nehéz, mint az igazi muszaka, sőt, én kevesebb olajjal és 10 %-os tejszínnel készítettem.
|