LEVES : Diós szárnyas-krémleves |
Diós szárnyas-krémleves
Diós szárnyas-krémleves / Sherpa01
2 tyúkhúsleves kocka, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg finomra darált dió, 1 ek durvára vágott dió, 1 csapott ek liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csapott tk currypor, 1 késhegynyi törött bors, 5 dkg cérnametélt, só
8 dl vízbe beleteszem a húsleveskockákat, beleszórom a finomra darált diót és a fűszereket. Felforralom, 5 percig főzöm. Közben a forrásban lévő levesbe csorgatom a lisztes tejfölt, amit előzőleg elkevertem a tejszínnel és pici vízzel. Beleszórom a petrezselyemzöld felét. Tálaláskor kifőtt cérnametéltre merem a levest és meghintem még petrezselyemmel.
|