GYORS CSIRKEMÁJAS SZENDVICSKRÉM
GYORS CSIRKEMÁJAS SZENDVICSKRÉM
kb: 350 g eltartható: hűtőben 2-3 napig
250 g csirkemáj 1 hagyma 25 g vaj 1 babérlevél 2 összetört borókabogyó só, bors, kakukkfű 100 g puha vaj 1 tk reszelt citromhéj 1 ek sherry vagy cognac
1. A csirkemájat folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, esetleg a hártyákat eltávolítjuk. A hagymát letisztítjuk és felkockázzuk.
2. A vajat a serpenyőben felolvasztjuk, és ebben a hagymakockákat megpároljuk. Hozzáadjuk a májat, a babérlevelet, borókabogyót. A májat mind2 oldalról 3-5 percig sütjük, sóval-borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, és hűlni hagyjuk.
3. A babérlevelet kiemeljük, a májat a puha vajjal pépesítjük, belekeverjük a citromhéjat. A masszát sózzuk-borsozzuk, majd belekeverjük a sherryt vagy a cognac-ot.
4. A kész szendvicskrémet 2 tisztára mosott, száraz üvegbe töltjük, jól lezárjuk és a hűtőbe tesszük.
Kenyérlepényt vagy baguettet kínálunk hozzá.
Latsia: - féladagot csináltam, isteni! - friss kakukkfűvel díszítettem - borókabogyót kihagytam, mert nem szeretem
|