SONKÁS-MANGÓS SZENDVICSKRÉM
SONKÁS-MANGÓS SZENDVICSKRÉM
kb. 500 g eltartható: hűtőben 2-3 napig
1 kisebb póréhagyma 160 g mangó gyümölcshús 70 g főtt sonka 50 g enyhén füstölt sonka 200 g szemcsés friss-sajt só, bors szűk 1/4 tk Tabasco cukor
1. A póréhagyma külső leveleit eltávolítjuk, gyökeres végét és a sötétzöld szárrészt levágjuk, alaposan leöblítjük, lecsöpögtetjük, hoszzában félbevágjuk, és vékony csíkokra végjuk.
2. A mangót félbevágjuk, kimagozzuk, meghámozzuk, és a gyümölcshúst kis kockákra vagdaljuk. Mind2 sonkát szintén felkockázzuk.
3. A friss-sajtot krémesre keverjük. A sonka- és mangókockákat, póréhagyma-csíkokat belekeverjük. Sóval-borssal, Tabasco szósszal, cukorral ízesítjük, és 2 tisztára mosott, száraz üvegbe töltjük, jól lezárjuk és a hűtőbe tesszük.
Rozsos kenyeret ajánlunk hozzá.
Latsia: - féladagot csináltam, isteni! - egy szelet prosciuttoval díszítettem - cukrot nem tettem bele, mert a mézes mangót vettem
|