Palócleves II.
Palócleves II./ Macisajt
1 fej hagymát apróra vágtam, kevés olajon megdinszteltem, köménnyel megszórtam,és hozzádobtam 30 deka felkockázott sertéscombot. Megsütögettem a húst, közben sóztam borsoztam, pirospaprikával leszórtam, babérlevelet tettem hozzá, és felengedtem annyi vízzel, hogy jócskán ellepje. Puhára pároltam fedö alatt.
Közben 5-6 szem krumplit megpucoltam, felkockáztam, és sós vízben megföztem. Lével együtt a megfött pörköltes húshoz öntöttem. Lecsepegtettem egy üveg sárgahüvelyü zöldbabot, és ezt is hozzáadtam. Kevés lisztet csomómentesre kevertem egy pohár tejföllel, a levesbe öntöttem, és egyszer felforraltam. Petrezselyemmel megszórva tálaltam.
Megjegyzés: Úgy tudom, hogy az igazi palóc leves ürühússal készül, na de nekem olyanom épp nem volt. Sertéscombbal is nagyon finom lett, és mivel a sárgahüvelyü babot a zölddel szemben elönyben részesítem, nálam szine mindig ez kerül bele.
|