Nagymacs mákos bélese
Nagymacs mákos bélese / Sherpa01
A töltelékhez: 25 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 5 dkg dara, 3 dl tej, 5-10 dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja, 2 tojásfehérje, 10 dkg baracklekvár, 1-2 alma
A tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1/2 sütőpor, 10 dkg cukor, 1 tojás, kis tejföl
Először a tölteléket készítem el: A tejet a cukorral felforralom, belefőzöm a darát és a mákot. Kihűlés után hozzáadom a citromhéjat, mazsolát, 1-2 reszelt almát és a két tojás felvert fehérjét.
A tésztához valókat összegyúrjuk, két lapba sodorjuk. Az alsó lapot a tepsiben megkenjük lekvárral, rá a mákos töltelék és a másik lap. Felvert tojással megkenem, megszurkálom és megsütöm.
Latsia: - féladagot sütöttem, alma nélkül - 180 fokon 30 perc alatt lett kész - a tepsi mérete: 24 x 19 - ISTENI!!!!
|