Görög csirke 2.
Görög csirke 2.
4 csirkecomb 450 g paradicsom 250 g olívabogyó 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 5-6 friss /v. 1 mk szárított/ bazsalikomlevél 1 csokor petrezselyem 1 ek Worcestershire szósz só, bors, olaj
A húst megmosszuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk - borsozzuk és kevés felhevített olajban hirtelen elősütjük. Tűzálló tálba lerakjuk, ebben fogjuk majd tálalni. A sütőolajban megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a meghámozott cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott bazsalikomot és petrezselymet, a Worcestershire szószt, ízlés szerint sózzuk - borsozzuk kb 10 percig fedő alatt pároljuk, aztán fedő nélkül felére elforraljuk a levét. Hozzáadjuk a kimagozott, felezett olívabogyókat, a csirkére öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a csirke megpuhul és kissé megpuhul, kb. 30-35 perc. Semleges ízhatású körettel tálaljuk.
Latsia: - hámozott darabolt paradicsomból készítettem, ezért a mártás levét nem forraltam felére, hanem ahogy volt, pár perc után az olívabogyóval a csirkére öntöttem - pirított petrezyelymes burgonyával tálaltam
|